FR
/
ENG
/ NLMaandag 5 december 2022
MENART FAIR BRUSSEL 2023

DE EERSTE KUNSTBEURS IN EUROPA MET EEN FOCUS OP MODERNE
& HEDENDAAGSE KUNST UIT HET MIDDEN-OOSTEN & NOORD-AFRIKA
Menart Fair komt in februari naar Brussel!  

Nadim Karam, Spaces in between, Collectie Boghossianstichting, © Sara Talib
De Menart Fair (ME.NA ofwel Middle East, North Africa) is uniek in Europa. Deze internationale beurs voor moderne & hedendaagse kunst met een focus op het Midden-Oosten & Noord-Afrika komt voor haar derde editie eindelijk naar Brussel.
Na een succesvolle start in Parijs in 2021 en een mooi vervolg in 2022, heeft het team van de Menart Fair het genoegen om u van 3 tot 5 februari 2023 uit te nodigen naar een absolute hotspot van de Brusselse kunstscene: de  Boghossianstichting – Villa Empain.

Gregory Gatserelia, Post-Disaster Room, 2022 (existing furniture sourced from the Flea Market in Beirut (Basta), covered in recycled paper by a Lebanese artisan), 350 x 280 cm - The Great Design Disaster (Milan, Italy)
Een selectie van een honderdtal uitzonderlijke werken van ART + DESIGN en daarbovenop een zestigtal moderne & hedendaagse kunstenaars, die vertegenwoordigd worden door zo'n twintig internationale galerijen, komen gedurende drie dagen samen in de hoofdstad van Europa.
De aanwezige kunstenaars genieten in hun respectieve landen vaak heel wat erkenning en velen zijn al opgenomen in de collecties van tal van musea, instituten van wereldfaam en westerse kenners.
"De geschiedenis van de moderne kunst in de MENA-landen is ongelofelijk rijk en bijzonder. De hedendaagse kunst bruist er van de energie en is er bijzonder divers.
Het engagement van galerijen, stichtingen en verzamelaars uit deze regio in de wereld was essentieel om de kunstenaars bekendheid te geven in hun eigen land. De Beirut Art Fair, die ik heb opgericht en meer dan een decennium geleid heb in Beiroet (Libanon), speelde als evenement een pioniersrol in deze contreien en droeg bij tot de internationale uitstraling van deze artistieke kunstscene.
Met Menart Fair creŽren we in Europa een platform voor ongeŽvenaarde uitwisselingen, zodat dit verhaal zich verder kan ontwikkelen en alle grenzen doet vervagen. Menart Fair is immers veel meer dan een beurs, het gaat om het verhaal van de kunst uit MENA-landen
", aldus Laure d’Hauteville, oprichtster en directrice.

Joanna Chevalier, artistic director & Laure d'Hauteville, founder & director,
© JulesMonnier
"BelgiŽ heeft me altijd aangetrokken door de kwaliteit van zijn collecties en visionaire ideeŽn. Als opkomende kunstbeurs verdient Menart Fair daarom absoluut een plek in Brussel, en zeker bij de Boghossianstichting. De bezoeker krijgt de kans om een overvloed aan kunstenaars te leren kennen die vaak al beroemd zijn in hun thuisland. Dit is een evenement op mensenmaat waaraan een twintigtal galerijen deelnemen. Zo krijgen verzamelaars voldoende tijd om de stands te bezoeken, standhouders te spreken en naast de kunstenaars ook jonge designers te leren kennen. We zijn meer dan een kunstbeurs, we zijn een platform dat bruggen bouwt, dat banden smeedt", zo voegt artistiek directrice Joanna Chevalier er nog aan toe.Joana Hadjithomas & Khalil Joreige, Message with(out) a code I, 2022, Tapestry (Linen, Cotton, Polyester, Paper, Viscose, Acrylic, Wool), 123 x 171 cm, Edition of 5 + 2 AP,
© The artists & Galerie In Situ-fabienne leclerc, Grand Paris

Mahi Binebine, Untitled, 2019-2020, Sculpture in Golzinne marble and burgundy stone, 47 x 45 x 13 cm
- Galerie Dar D’art (Tangier, Morocco)
Enkele van de aanwezige galerijen zijn Amenor Contemporary (Stavanger), Atelier Nadeen x jihad khairallah architects (Beiroet), Ayn Gallery (Parijs), Baronian (Brussel), Galerie BessiŤres (Chatou), Galerie Dar D'art (Tanger), Everything I want (VenetiŽ), Fann A Porter (Dubai), Galerie FranÁoise Livinec (Parijs),  Gaya Art (Parijs / Algiers), Gery Art Gallery (Namen), In situ – fabienne leclerc (Romainville), Galerie La La Lande (Parijs), Musk and Amber Gallery (Tunis), Galerie Nathalie Obadia (Parijs / Brussel), Saleh Barakat Gallery (Beiroet), Simine Paris (Parijs), Galerie Tanit (MŁnchen / Beiroet), The Great Design Disaster (Milaan), Zalfa Halabi Art Gallery (Beiroet), Zawyeh Gallery (Dubai / Ramallah)…

Bardi (Mehdi Djelil), The Rampart, the Bird and Me, 2020, acrylic on canvas, 145 x 195 cm
- Gaya Art (Paris, France / Alger, Algeria)

Toufan Hosseiny, Cloud 211223-1, 2022, Re-weaving, cotton embroidery & acrylic paint on linen, 90 x 116 cm
- Baronian (Brussels, Belgium)

Jihad Khairallah, Kōzō, 2022, solid wood structure with steel brackets, 228 x 121,5 cm
- Atelier Nadeen x jihad khairallah architects (Beirut, Lebanon)
Menart Fair Brussel 2023 neemt u mee op een bijzondere en bewegingloze reis naar
het hart van dit schitterende en betoverende Oosten.

Praktische informatie
MENART FAIR
Midden-Oosten en Noord-Afrikaanse kunst
Datums: van vrijdag 3 tot en met zondag 5 februari 2023, van 11.00 tot 19.00 uur
Locatie: Boghossianstichting, Villa Empain,
               Franklin Rooseveltlaan, 67
               1050 - Brussel, BelgiŽ.
Perspreview: donderdag 2 februari 2023, van 18.00 tot 22.00 uur
VIP Inauguration: Thursday, February 2nd,  2023, from 6pm to 10pm
>>  Ticketing  <<

menart-fair.com
Facebook
Instagram

Mail


www.menart-fair.com


info@menart-fair.com
Copyright ©️ 2022 FANNART SAS, All rights reserved  -  MENART FAIR Newsletter
FANNART SAS : 3 Rue Duban, 75016 Paris, France


Add us to your address book : newsletter@menart-fair.com

Want to change how you receive these emails? You can unsubscribe from this list.